Language

Sponsors

Countdown

Days Hours

FAQ

HVAD?

Aarhus Art Convention er en kunst- og kulturfestival, som hvert år afvikles på Godsbanen. Projektet blev grundlagt i 2013 og bestod som udgangspunkt af en tattooconvention og en graffitifestival.

Siden da er Aarhus Art Convention vokset til en størelse, som gør at vi i dag desuden afvikler en kunst- og kulturmesse, som bl.a. præsenterer internationale udstillinger, lokale gallerier, åbne foredrag med respekterede kunstnere, innovative foredrag om fx mad og kunst, workshops, artwalks og meget mere.

Ambitionen er at Aarhus Art Convention på sigt bliver en paraplyfestival, som er til gavn for vækstlaget i Aarhus, som inspirerer vores publikum, som er motiverende for det kreative sind og som på sigt er med til at synliggøre Aarhus som et kulturelt og kunstnerisk samlingspunkt i Europa.

HVEM?

Aarhus Art Convention præsenteres af foreningen Aarhus Underground, som er en frivillig forening drevet af de fire århusianske ildsjæle Frederik Rasbech, Atle S. Stehouwer, Mark Wosgerau & Peter Birk.

HVOR?

Aarhus Art Convention afvikles i 2016 Godsbanen. Godsbanen fungerer i forvejen som et kulturelt samlingspunkt i Aarhus, stedet har en central beliggenhed og er let tilgængeligt, vi har et tæt og stærkt samarbejde med Godsbanen og vi har to års erfaringer med i bagagen derfra. Vi afvikler seminarer, foredrag, udstillinger, workshops og kunst- og kulturmesse indenfor. Vi aktiverer desuden gården, og området omkring Godsbanen, med vores graffitikunstnere, som pryder gavle, vægge og vores egne 6x6m lærreder med deres værker.

Tag rundtur

HVORNÅR?

Aarhus Art Convention afvikles i påskeferien fra d 22.-26. marts 2016. Valg af tidspunkt begrundes med at vi skal være så let tilgængelige som overhovedet muligt for vores publikum og artister.

HVORDAN?

Aarhus Art Convention er drevet af frivillige kræfter og stærke samarbejdspartnere, som i fællesskab udvikler, koordinerer, arrangerer og afvikler arrangementet.

Hvis du har lyst til at bidrage med din viden og arbejdskraft er vi altid på udkig efter endnu en hjælpende hånd, så venligst kontakt os på telefon +45 53638363 eller mail: info@aarhusartconvention.com hvis du vil være med til at løfte arrangementet med fællesskabet.

UDVIKLINGSPLAN?

Vores forventning og målsætning er, at Aarhus Art Convention publikumsmæssigt bliver ved med at udvikle sig på samme måde som vi har gjort indtil videre. Vi havde ca 3000 gæster i 2014, 6000 gæster i 2015, og vi forventer ca. 10000 gæster besøger os i 2016. Det er en årlig stigning på næsten 100%, hvilket vi bestemt mener er muligt eftersom både potentialet, interessen og støtten til projektet er stadig stigende.

Det er klart, at vi i takt med vores ambitiøse målsætning også skal tilpasse vores rammer derefter. Derfor præsenterer vi hele tiden nye tiltag, som vi fremadrettet prøver at gøre til en fast del af festivalen. I 2016 har vi fx fokus på mad, hvilket bl.a. kommer til udtryk gennem foredrag og workshops, som handler om vores måltids visuelle udtryk. Mad, kultur og kunst kan også mødes gennem for eksempel musik, hvorfor vi har taget kontakt til bl.a. Thorsten Schmidt, som tidligere har eksperimenteret med at tilberede et måltid, inspireret af den musik en DJ spiller i baggrunden. Eksemplet med mad skal forstås som en udtryk for vores alsidighed og vores ambition om at udvikle Aarhus Art Convention til en paraplyfestival, som kan rumme både faste rammer og innovative projekter. På den måde sikrer vi at vores målgruppe er i konstant udvikling og at vi samtidig er let tilgængelige for vækstlaget, som vi har en klar ambition om at aktivere gennem Aarhus Art Convention.

Vi udvikler/udvider hele tiden vores program og vi forventer at Aarhus Art Convention publikumsmæssigt vil fortsætte med at vokse. Rent organisatorisk har vi et stærkt og stadig større netværk af frivillige, som hvert år er med til at sørge for Aarhus Art Convention bliver en succes. Derudover er ledelsen med to års erfaring i bagagen efterhånden rigtig godt rustet til at løfte opgaven med planlægning og afvikling af arrangement.

Til forsiden